previous arrow
next arrow
Slider

 

Laura Fygi in Lage Vuursche

Mijn vrouw en ik zijn regelrechte jazzliefhebbers. Een prettig biertje met Jazz, een knapperend haardvuur met Jazz, een koele rosé met Jazz, desnoods Jazz op water en brood! Gisteren waren wij blij verrast toen wij op de site van onze favoriete zangeres lazen, dat ze op donderdagavond 30 mei zal optreden in ons favoriete restaurant! Een dinershow met begeleiding van Trio Vincent Grit. Een beter moment om de nieuwe menukaart uit te proberen is er niet. De laatste keer dat we haar live zagen, zong ze: "The best is yet to come" en ik verwacht dat dit de 30e gaat gebeuren.

 

Op een van de laatste mooie terrasdagen kort geleden, trokken we de kap van ons autootje open en kozen voor het ritje naar Lage Vuursche. We zaten aan een mooi tafeltje tegen de gevel van De Kastanjehof met een stuivend glas wit. Voor de kleine trek een proeverijtje van salami en wat parmaham erbij geprikt. De opmaak deed vermoeden dat er in de keuken iets veranderd was. We informeerden en een kwartiertje later kwam de nieuwe chef zich voorstellen. Wij Kastanjes waarderen zoiets. (Een klein beetje kapsones is ons niet vreemd.) Zij heet Jolanda de Boer en heeft grote plannen met het restaurant. Ook in het management is recent weer wat geschoven. Laat ze maar schuiven daar! Ze zijn klaar voor een mooi, lang seizoen vol hoogtepunten, begreep ik uit de plannen. Wij hebben al gereserveerd via reserveren@denieuwekastanjehof.nl dus wij schuiven aan de 30e. Er mág geschuifeld worden tussen de gangen door...

 

Willem van Kastanje, mei 2019

(wordt vervolgd)

Willem van Kastanje, mei 2019

*gepubliceerd met toestemming van de auteur


Een wilde avond in Lage Vuursche.

Het heeft even geduurd, maar zoals wij onszelf hadden beloofd, waren we onlangs weer even bij de Kastanjehof in Lage Vuursche. Gewoon op de bonnefooi, onaangekondigd. Alhoewel het veel vroeger donker werd dan tijdens ons laatste bezoek, viel het op dat er al veel blad van de kastanjebomen af was. We konden sterren door de bomen zien en het bruinrode blad op de grond fluisterde Herfst. Binnen brandde de openhaard dat het een lieve lust was en we proostten met respectievelijk een goed glas Merlot en een bokbiertje.

We bestudeerden het menu en ontdekten dat de Kastanjehofhoning inmiddels al wél in de potjes zit, maar nog niet in de gerechten. Desgevraagd vertelde de vriendelijke dame dat de gasten nu vooral belangstelling hadden voor de nieuwe wildkaart, die op 1 november spectaculair gepresenteerd zal gaan worden. Kennelijk zag ze de lichte teleurstelling in onze ogen, waarna ze ons vroeg of we vast stiekem iets van die nieuwe kaart wilden (voor) proeven. Dat wilden wij zéker wel en een klein kwartiertje later zaten we herfstachtig te genieten van de Grove Wildzwijnpaté als voorgerecht. Geweldig bereid en schitterend opgemaakt met vijgencompote en zoetzure appel.

Op dát moment besloten wij te reserveren voor die Wilde Avond op 1 november, waarbij alle gerechten van die nieuwe wildkaart gepresenteerd zullen worden, opgevrolijkt met Herfstklanken. Schrikt u niet; het wordt geen gemengd bejaardenkoor, hoe leuk dat ook kan zijn, maar een zeer getalenteerd zanger/pianist, waarvan we nog veel gaan horen volgens de sympathieke uitbater.

Bemoeizuchtig als ik ben stelde ik nog voor, dat het wellicht een goed idee zou zijn, om de hertenbiefstuk af te lakken met een dressing van goudgele Kastanjehofhoning. De kersverse eigenaar beloofde plechtig het met de chef te bespreken. We kozen nog een prettig dessert van de "oude kaart" en toen de fles Merlot helaas geen druppel meer bevatte, startte Mevrouw van Kastanje de auto. Ik zal korte tijd later, met het volste vertrouwen in de stuurkunst van mevrouw, een oogje dicht hebben gedaan want het eerstvolgende wat is zag was onze garagedeur die zich traag opende. Ik beloofde vervolgens plechtig op 1 november zelf de BoB te zijn, maar misschien vraag ik tóch onze dochter mee.

(wordt vervolgd)

Willem van Kastanje, eind oktober 2018

*gepubliceerd met toestemming van de auteur

 

 

 

 


Kastanjehof = familie.

Wat een prachtig dorp is Lage Vuursche! Of je nu vanaf Baarn of Hilversum binnenkomt; de weldadige rust ruist door de boomtoppen. Afgezien van dat hoge hek met camera's om de royale woning van een GN'r (Geliefde Nederlander), heerst er een gemoedelijke, wat Gooise, maar vooral gezellige sfeer. Een volgende keer bezoeken we wellicht ook even het prachtige, veel gefotografeerde, begraafplaatsje maar nu rijden we meteen door naar de bestemming.

Ik parkeer mijn cabriootje onder de kastanjebomen en overweeg het dak te sluiten, maar zie ervan af. Geen wolkje aan de lucht. Het enige risico zou een vallende kastanje kunnen zijn, maar dat is familie.

We zoeken een mooi zonnig plekje op het terras van de Kastanjehof en even later zet een vriendelijke dame twee gulle glazen Sauvignon Blanc voor ons neer. We klinken beheerst om niemand ongerust te maken en wachten vol vertrouwen op de bestelde biba's. Acht stuks, met mosterd; een eerste levensbehoefte.

Het is een vredig plekje; zelfs de rondzoemende bijtjes overwegen geen moment ons lastig te vallen. De uitbaters blijken beginnende bijenhouders te zijn en na het volgende glas besluiten we snel terug te komen voor een salade geitenkaas met kastanje(hof)honing.

Ik reken af en bij de auto aangekomen liggen er inderdaad twee prachtige kastanjes op de achterbank. We laten ze liggen als aandenken, en als geheugensteuntje om hier snel terug te komen.

Willem van Kastanje, september 2018

Willem van Kastanje, want het is familie*gepubliceerd met toestemming van de auteur

RESERVEER EEN TAFEL

IN DE KASTANJEHOF IN LAGE VUURSCHE

Reservering

Reserveer een tafel

De Kastanjehof

Kloosterlaan 1, 3749 AJ, Lage Vuursche

035-6668248

 

Openingstijden

Maandag - Zondag: 09:00 – 00:00 uur

Reserveer nu een tafeltje in ons restaurant

Reserveer nu
Secured By miniOrange